SRC, poletni festivali in Sotočje

Posted on 10/10/2013

0


header 2Na idilični lokaciji, kjer se združita reki Tolminka in Soča, so tako kot vsako leto doslej potekali festivali Punk Rock Holidays (10.– 14. 07.), Metaldays (21.–27. 07.) in Overjam international reggae (14.–17. 08.). Festivali so bili številčno zelo obiskani, in sicer je bilo na vseh prireditvah skupaj preko 20.000 ljudi, med njimi so v veliki večini prevladovali tujci, ki opisujejo prizorišče kot »pravljično«.

 

 

3Plačevanje preko NFC-ja

Letos pa se je zgodila velika novost, in sicer prvič na festivalih je bil uveden sistem brezkontaktnega (NFC) poslovanja za obiskovalce. Obiskovalci so lahko na določenih točkah izvedli vplačila v sistem in imeli tudi možnost vračila kreditov, ki so bili neporabljeni med festivalom. Edina omejitev na plačilni kartici je bila, da se polni do zneska 100 EUR, lahko pa so neomejeno nalagali sredstva.

SRC kot ponudnik sistema za brezgotovinsko plačevanje je skupaj v sodelovanju s partnerjem Videas, d. o. o., zagotovil:

–          postavitev infrastrukture,

–          postavitev strojne opreme (skupaj preko 50 blagajn za brezgotovinsko plačevanje),

–          nemoteno in brezhibno delovanje sistema,

–          varnostno kopiranje podatkov.

cards

1Paycard

Brezkontaktna kartica (Paycard) je bila letos uporabljena na festivalih prvič in izkazalo se je, da so uporabniki ta način sprejeli zelo lepo in si v prihodnje želijo plačevanja na tak način. Ni bilo več iskanja bankovcev in kovancev, denarnica je lahko ostala »doma«, tudi kupončki, ki so igrali vlogo plačilnega sredstva in so bili prevečkrat zmočeni ter neuporabni, so postali le del zgodovine. Z uvedbo novega načina plačevanja se je gotovina umaknila tudi s šankov, kar je posledično pomenilo večji nadzor gotovine, saj se je nahajala samo na mestih, kjer je bilo možno vplačevanje/izplačevanje. Kartica je enaka kot vsaka druga PVC-kartica z izjemo, da je v njej NFC-čip, ki ima unikatno ID-številko, s katero se uporabnik predstavlja v sistemu. Sistem preko ID-številke uporabnika spremlja in tako lahko v vsakem trenutku pridobi informacijo stanja ter zgodovino transakcij, ki so bile izvedene. To se je izkazalo kot prednost, saj smo lahko uporabniku fizično prikazali podatke.

43 stranke v 1 minuti

Ker ni več zamudnega iskanja za plačevanje in vračanje denarja, se je osebje lahko bolj posvetilo storilnosti in s tem zagotovilo povečano prodajo, ki je dosegla neverjetno 30 % rast v primerjavi s preteklimi leti.

V povprečju je bila stranka postrežena v približno 20 sekundah (oddaja kartice, vnos artiklov, izdaja računa, postrežba). Oglejte si video prispevke preko SRC-videokanala (spodaj je QR koda s povezavo na youtube kanal).

QRkoda_youtube

 

 

 

 

 

 

Zaledni sistem

Največja sprememba za organizatorje in ponudnike gostinskih storitev pa je zaledni sistem, ki ponuja velik nabor izbire med pregledi, ki omogočajo:

–          porabo zaloge/artiklov po posameznih mestih,

–          prodajo po ponudnikih in posameznih blagajnah,

–          vplačila po posameznih blagajnah/osebah,

–          sumarni pregled,

–          pregled in administracijo uporabnikov …

in so s stališča prodaje, nabave in stroškov zelo pripomogla k lažjemu vodenju procesov. To je ponudnik gostinske ponudbe izpostavil kot zelo pomemben del sistema.

admin

Kako povečati prodajo?

Z uvedbo sistema WiseOrder lahko pospešite večino procesov v poslovanju, pridobite transparentnost in pregledujete podatke v realnem času. Gotovina na prodajnih mestih ni več prisotna in s tem se izniči možnost izgube, kar omogoča osebju večjo storilnost pri postrežbi in prodaji. Finančna sredstva oz. krediti so naložena vnaprej, tako da imate na voljo podatek, koliko sredstev je bilo vplačanih. S tem podatkom lahko že vnaprej pridobite okvirno porabo in lahko lažje izvajate zaledne procese, ki ste jih lahko pregledovali šele po končanem dnevu oz. zaključku. Na vsakem koraku pa se prihrani čas in s tem seveda denar.

Komu je namenjen?

Sistem WiseOrder je namenjen organizatorjem festivalov, večjih dogodkov, kjer je večje število obiskovalcev in uporabnikov z rednimi dogodki, kot so koncerti, prireditve, zabave. Sem spadajo klubi, ki ponujajo tovrstne storitve. Seveda pa je sistem prilagodljiv in omogoča prilagoditve glede na zahteve naročnika.

Za več informacij skenirajte spodnjo QR-kodo.

QRkoda_spletna_stran

 

 

 

 

 

Miha Železnik

Posted in: InfoSRC 74