Implementing, loading and optimizing a Type 2 Slowly Changing Fact Table

Posted on 10/10/2013

0


Konec letošnjega avgusta je bil v spletni reviji SQLServerCentral.com. objavljen članek »Implementing, loading and optimizing a Type 2 Slowly Changing Fact Table« avtorja Hermana van Middna.

Članek obravnava optimizacijo sistema za poročanje izterjave dolgov za srednje velika podjetja (100k strank). Ponoči se namreč obdelava podatkov vleče ure in ure in se do jutra ne konča – sistem vsebuje veliko več podatkov, kot je pričakovano.

Z namenom, da se ta problem reši, sta posodobljena podatkovna zbirka ter proces obdelave podatkov.

Ena glavnih sprememb je implementacija Type 2 SFC (Slowly Changing Fact) tabele. Čeprav Slowly Changing Facts ni definiran v dimenzionalnem modeliranju, Herman uporablja Type-2 Slowly Changing Dimensions principe za učinkovito implementacijo transakcijske zgodovine.

S pomočjo novega dizajna podatkovnih baz se je velikost tabele računov zmanjšala iz 200 milijonov na 5 milijonov zapisov. Precejšnje zmanjšanje, ki je tudi vplivalo na hitrejšo odzivnost podatkovne baze. Proces nalaganja se je namreč zmanjšal z 1,5 ur in več na le 5 minut v povprečju.

Vabimo vas, da celotni članek preberete na http://goo.gl/QKysNr ali kontaktirate avtorja za več informacij po elektronski pošti na naslov Herman.vanMidden@src.si

Advertisements
Posted in: InfoSRC 74