Vstopite v mobilni svet

Posted on 09/04/2013

0


Napredne mobilne aplikacije so pomemben del našega vsakdana, saj vedno več uporabnikov namenja več časa mobilnim aplikacijam kot spletnim brskalnikom. Vstopite tudi vi na to vedno bolj pomembno področje s pravim partnerjem. V SRCu s strokovnostjo, znanjem in inovativnim pristopom za naše naročnike že razvijamo napredne mobilne aplikacije.

Naročanje NFC

tablica

BarCinkoleQRNatakar, kavo bi. Želite biti uslišani ali pa bi raje naročili kar sami preko svojega mobilnega telefona? Hitro in enostavno do želenega napitka.

V Baru Činkole smo v avgustu 2012 prvi na področju gostinstva izvedli pilotni projekt naročanja pijače preko točke NFC, kar se je izkazalo za prijeten izziv. Prvi odzivi so bili pričakovani, saj je število naprav, ki vsebujejo tehnologijo NFC zelo majhno, toda trend se veča in s tem tudi število naročil. S tem smo dobili uporabniško potrditev, da je tehnologija NFC primerna za nadaljnjo uporabo in predvsem uporabniška izkušnja je za enostavne postopke zelo dobra.

bar_cikoleIzkoristili smo najboljšo prakso pri vpeljavi rešitve NFC in v zaledje skrili celotno hrbtenico omrežja NFC, uporabniku pa prikazali samo enostavne postopke. Blagajniški sistem je v zaledju povezan z našim oblakom (sunnycloud.si), preko katerega se tudi obdelujejo naročila in prenašajo naprej do osebja, ki vam pijačo postreže. Omenimo lahko, da smo postopek naročanja, beleženja in samega računa zmanjšali za 37 %, kar predstavlja na letni ravni veliko prihranka, večje zadovoljstvo uporabnikov in povečano prodajo. Naročnik bo še v bodoče uporabljal naše storitve in z nami sodeloval na področju mobilnih rešitev.

V okviru projekta smo Bar Činkole opremili tudi s plakati, ki uporabniku na prijazen način prikažejo postopek izvedbe naročila in mobilno spletno mesto, kjer dobite vse potrebne informacije.

Do danes smo iz pilotnega projekta razvili še dodatne funkcionalnosti in aplikacije iz družine WiseOrder, s katerimi smo se uvrstili v finale tekmovanja CMA 2013.

Najpomembnejše je, da je stranka s tovrstno rešitvijo zadovoljna in širi dober glas na področju tehnologije NFC in priporočil. Navsezadnje smo samo v prvem tednu delovanja naročanja pijače NFC pridobili svojo naslednjo stranko.


 

 

Naroči si pizzo … mmm

papinoQRVedno, ko si želimo naročiti hitro hrano, odvihramo za osebni računalnik, vpišemo v iskalnik »hitra hrana« in pregledamo izbiro ter pričnemo iskati telefon, da pokličemo in naročimo želeno hrano. Nič več! Seveda iskanje telefona še vedno ostane, vendar si sedaj lahko naročimo hrano preko mobilne aplikacije, hitro in enostavno.

Stranka Papino je do nas prišla, ker so v Baru Činkole opazili možnost naročanja pijače. V tem primeru gre za drugačno uporabniško izkušnjo in skupaj s stranko smo prišli do mobilne aplikacije za naročanje hrane. Na podlagi zelo dobrega sodelovanja in entuziastičnega pristopa mobilne ekipe SRCa ja bila aplikacija decembra 2012 nared za javnost. Spletno mesto Papino.si smo tudi opremili z možnostjo naročanja hrane preko aplikacije, ki je uporabnikom na voljo v okviru obstoječe strani. Na prijazen način se uporabniku ob kliku na ikono prikaže mobilni telefon, v katerem teče aplikacija.

papinoTrend naročanja preko mobilne aplikacije Papino se je samo v zadnjem mesecu povečal za več kot 350 % in se še veča, zato verjamemo v pametne aplikacije, ki uporabnikom ponujajo ugodje in enostavnost.

Vsi se radi hvalimo, vendar najlepše pohvale prihajajo od zadovoljnih strank.

S SRC-em smo začeli sodelovati ca. 6 mescev nazaj, vse skupaj je potekalo v zelo prijetnem, sproščenem ter profesionalnem duhu. Vizija je bila jasna in ekipa iz SRC-a se je takoj lotila dela. Najbolj sem bila presenečena nad učinkovitostjo pri reševanju tehnoloških težav. Tukaj je zelo lepo razvidno, da je ekipa zelo strokovno podkovana ter da se na njih lahko zaneseš.

Vsakemu podjetniku lahko svetujem, da je sodelovanje z SRC-em zelo inteligentna naložba. Verjamem v nadaljnje sodelovanje, kjer bomo lahko skupaj doprinesli obilo pozitivnih rezultatov na področju spletnega naročanja ter monetizacije naše usluge.

Natalija (Papino, d. o. o.)


 

Smo finalisti Contactless & Mobile Awards 2013

cma

Z velikim veseljem sporočamo, da je SRC postal finalist letošnjega CMA. Med več kot 100 prijavami smo dosegli neverjetno in se uvrstili v kategoriji Customer Experience med najboljše štiri.

Naši družini rešitev NFC družbo delajo zmagovalci letošnjega MWC-ja v Barceloni, Casino/Think&Go in svetovna velikana Sony in Watchdata. Z uvrstitvijo med finaliste smo dokazali, da uporabniško vrednost naših rešitev poleg naših zvestih strank visoko vrednotijo tudi strokovnjaki s področja mobilnih rešitev.

Konkurenca je bila velika, ampak smo vseeno dokazali, da lahko s SRCem dosežemo več. Brez ekipe mobilnih rešitev seveda ne gre in za vsem trdim delom stojijo ljudje, ki s svojim trudom in strokovnostjo dokazujejo, da lahko dosežemo več. »Small step for us, but a giant leap for mobile team«.

Izbor zmagovalca bo potekal 30. aprila 2013 v Londonu. Med dogodkom se bomo spoznali z vsemi tekmovalci, se podali novim izzivom naproti in ustvarjali nove poslovne vezi, ki nam bodo omogočile izgradnjo novih sistemov, aplikacij in rešitev.

Glasovanje bo potekalo v dveh oblikah, in sicer bomo dobili zmagovalca po izboru žirije in zmagovalca po izboru uporabnikov. Glasovanje bo možno tudi preko naše mobilne strani, zato vas vabimo, da v prihodnih dneh spremljate mobile.src.si


 

Kaj smo imeli na meniju v letu 2012?

  • NFC TagSee
  • 30 najboljših gostiln
  • UPN Scan
  • naročanje NFC
  • družina produktov WiseOrder (brezgotovinsko plačevanje na dogodkih)
  • mobilno naročanje hrane Papino
  • mobilne strani (sunnycloud.si, bar-cinkole.si)
  • nova spletna stran za mobilne rešitve (mobile.src.si)
  • in še veliko rešitev POC ter še več idej

Skupno je bilo prenesenih aplikacij že več kot 7000x. Kaj nas čaka v letu 2013? S tem odgovorom bomo še malo počakali, vendar vas bomo o temu obveščali preko revije InfoSRC ali preko spletne strani.

Za več informacij, kaj vse smo naredili s srcem, si oglejte našo ponudbo na mobile.src.si.

QRMobile

Miha Železnik

Advertisements
Posted in: InfoSRC 72